martes, 3 de junio de 2008

Pastissets de moniato

Per a continuar en la dolçor en la qual començà el blog, res millor que parlar dels Pastissets de moniato, dolç típic valencià que se sol fer per Nadal i Semana Santa.

En l'actualitat els podem trobar durant pràcticament tot l'any en supermercats i algun que atre forn, pero evidentment com els fets en casa i de forma tradicional no n'hi ha res... Aixina és que, ací vos deixe la recepta:

Ingredients:
Per a la confitura de moniato:
  1. 4kg de moniato,
  2. 1kg i mig de sucre,
  3. Peladures de llima,
  4. Canella en rama i pols,
  5. Un got d'aigua d'anís dolç.

Per a la massa dels pastissets:

  1. 900 cc. d'oli,
  2. 225 cc. d'aigua,
  3. 225 cc. d'aiguardent,
  4. 225 cc. de sucre,
  5. La farina fluixa que admitixca la massa

Preparació de la confitura: Pelar els moniatos i còure'ls en poca aigua. Passar-los per un passapures. Acte seguit en una caçola de fanc, juntar tots els ingredients i quan comence a bollir deixar còure a foc lent durant un hora i quart, remoguen per a que no es creme. Quan estiga, llevem les rames de canella.

Per a la massa dels pastissets: Mesclar tots els ingredients líquits, afegir la farina i treballar be la massa fins que estiga fina. Dividir la massa en tants troços com pastissets vullgam, fer boles i aplanar-les després. Ficar en mig de cada coqueta un poc de confitura de moniato i tancar-la per la mitat com una empanadilla, tancant be els bordes en els dits..Pintar els pastissets en ou i decorar-los en sucre per damunt abans de clavar-los en el forn a 230º.

Finalment fornejar fins que dore la pasta, deixar-los fòra per a que se gelen i a fruir d'una de les coses més dolça i bona de las gastronomia típica valenciana.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Seria interessant que ficareu un email per a que la gent puga manar les seues receptes.

Salutacions!

vadeblogs dijo...

Ya està disponible l'e-mail per a poder manar les vostres receptes.

Gràcies pel comentari, espere vore't per ací en freqüència :)