sábado, 7 de junio de 2008

Coca bova o de llanda

Un dels postres més típics de tota la nostra nació és la coca de llanda o coca bova, que ya siga comprada en supermercat o cassolana, segur que tots heu tastat esta deliciosa coca que bona és a totes hores.

La seua realisació és prou senzilla i en poc menys d'un hora ya el tindrem preparat i a punt per a menjar-nos-la en el cafenet de després de dinar, per a berenar, etc...

Ingredients:
  1. Un yogurt de llima (gastar el recipient per a medir les cantitats).

  2. 3 ous.

  3. 3 medides de farina.

  4. 2 medides de sucre.

  5. 1,5 medides d'oli (si és d'oliva, en una sobra)

  6. Canella en pols.

  7. 1 sobre de rent Royal.

Preparació: Encendre el forn i ficar-lo al màxim. En un recipient prou gran, afegir tots els ingredients a excepció del rent i remoure be fins obtindre una massa homogénea. La cantitat de canella dependrà de cada reposter/era, en principi lo suficient per a donar-li color.

Preparar el mòle per al forn, recobrint el fons i les parets en paper d'alumini; Tingau en conter per a l'elecció del mòle, que este postre aumenta el seu volum. Afegir el rent a la massa, remoure be i vertir-ho tot en el mòle ya preparat. Espolvorejar de sucre i canella la superfície i introduir-lo en el forn.

Aproximadament als 10 minuts, la massa ya haurà alcançat el seu volum màxim; en eixe moment, reduirem la potència del forn al mínim i deixarem atres 10 minuts, fins que la superfície quede dorada.

Finalment traguem la coca del forn i la deixem gelar. Si voleu de forma opcional i per a donar-li un gust diferent, durant la preparació de la massa podeu afegir ralladura de chocolate, taronja o lo que vullgau.

No hay comentarios: