lunes, 2 de junio de 2008

L'Arnadí

Que millor forma per a començar un blog sobre postres típics valencians, que parlant de l'Arnadí!
Postre que de segur tots heu tastat en casa de la yaya i de no haver-ho fet.. no sabeu lo que esteu perguent-vos!

¿Voleu tastar-lo vosatros? No patiu, ací vos deixe els ingredients necessaris i la forma de fer este deliciós postre de carabassa:

Ingredients:

  1. Una carabassa d'uns 3kg.,
  2. 1kg de sucre,
  3. 375 grams de farina d'armela,
  4. 4 ous,
  5. 1 llima,
  6. canella,
  7. 25 grams d'armela pelada.

Realisació: Es torra la carabassa, es pela i se li lleven les pepites, deixan-la d'un dia per a atre dins d'un saquet de tela blanca o d'una escorredera; d'esta manera s'elimina la major cantitat d'aigua possible. Una volta escórreguda i neta se li afegix el sucre, mesclant els dos ingredients. Seguidament s'incorpora la farina d'armela i després el rovell dels ous, ben batuts, aixina com canella en pols i la raspadura de llima (Quan més, millor).

Una volta ben mesclat tot, deurà de quedar una massa fina, que es deposita en una caçola de fanc o atre recipient que resistixca la calor, puix el temps de cocció és d'hora i mija a dos horesn en foc molt lent.

Al temps de colocar la pasta en el recipient, se li va donant forma de piràmide. Se pot adornar de dos formes diferents: Polsejant sucre per damunt, afegint mijes armeles pelades o en merengue fet a base de clara a punta de neu i dos cullerades de sucre per clara, afegint un poc de sucre cremat per a donar-li millor sabor. En el primer cas, s'adorna abans d'introduir el pastís en el forn. Si és en merengue, s'adorna després, tornant a introduir-lo en el forn uns instants.

Espere que vos agrade i que disfruteu d'este deliciós postre de la Ribera.

2 comentarios:

Borja R.V. dijo...

enhorabona pel blog, t'enllaçat en el meu, un abraç crack, i a vore quan me prepares uno d'ixos, o el amic dechu que segur que te mes experiencia xD

vadeblogs dijo...

Vos recomane que el tasteu. Quan era menut yo sempre el veia en ca ma yaya i sense haver-lo provat dia que no m'agradava..quan el vaig tastar vaig estar arrepentin-me de tots els anys que vaig estar donan-li la meua ració al meu cosí...

Tasteu-lo!