miércoles, 11 de junio de 2008

Mantecats

Conforme vaja alvançant el blog, anireu comprovant que la majoria de postres típics valencians solen ser elaborats en freqüència només durant l'época de Nadal o Pasqua.

En el cas dels mantecats, açò no serà una excepció. Este postre que se sol prendre acompanyat del café és típic en totes les comarques de la Nació, en chicotetes variants en la forma i el "sabor" final.

Ingredients:
  1. 200 gr. de sagí.
  2. 150 gr. de sucre.
  3. 500 gr. de farina.
  4. 2 rovells d'ou.
  5. Canella.
  6. Ralladura de llima.
  7. Armela molta o en gra (segons gusts i costums).

Preparació: Batre durant un bon temps el sagí, afegir els dos rovells i el sucre. Tornar a batre be tota la mescla i quan este tot ben unit afegir la farina, la canella i la ralladura de llima.

Se treballa extenguent la massa sobre la taula i se talla en la forma que se desige (usualment en forma redona, pero també se li pot donar forma ovalada o estrelada).

Precalfar el forn a 180º. Colocar els mantecats en les plaques i introduir-los en el forn fins que estén cuits i siguen de color dorat (20 minuts aproximadament). Polsejar en sucre glass.

L'elaboració d'este postre és prou senzilla i com dic sempre, si ho feu vosatros no tastareu res millor..Encara que la pràctica fa la perfecció, no vos desanimeu si algun postre no vos ix a la primera, que ya eixirà a la segona.

2 comentarios:

alacantí dijo...

Et recomanaria que agafes un corrector ortogràfic si no controles massa bé el valencià. Pots usar http://www.enciclopedia.cat/ o http://www.internostrum.com/ per a qüestions més locals.

vadeblogs dijo...

Ho sent, pero el blog està escrit segons la normativa de la llengua valenciana, Normes d'El Puig.

Si ho desitjes també hi puc escriure amb el teu barceloní sense cap problema, però el català no és la meva llengua i per tant no tinc necessitat d'utilitzar-la.

Igualment, gràcies per la teua visita. Espere que t'haja agradat el blog i que realises en casa alguna de les receptes que poc a poc publique en el blog.

PD: Si realment eres valencià fes-te un favor a tu i a la teua terra..depren l'autèntica llengua valenciana i deixa't de català, que és una llengua tan respectable com la que més, pero no és la nostra.

Un salut i a passar-ho be!