lunes, 16 de junio de 2008

Fartons

Són varies persones les que han manat emails demanant la recepta dels fartons, els quals se crearen per ad acompanyar la beguda més refrescant que tinguem en nostra nació, l'orchata.

Són típics durant tot l'any i en totes les comarques de la Nació Valenciana, la seua realisació és molt senzilla i ara ademés, també se poden comprar fartons de molt bona calitat ya fets en qualsevol supermercat.

Tot i això i com sempre dic, si tingueu temps i voleu provar a fer-los vosatros mateixa en casa, voreu que els fets per vosatros són millors que qualsevol atres.

Ingredients:

  1. 6 ous.
  2. 400 grams de sucre.
  3. 200 grams de farina.
  4. 1 sobre de rent.
  5. Oli cantitat necessària.
  6. 1/2 l. de llet.

Preparació: En un recipient adequat ficar la farina, el rent, l'oli, els ous, el sucre i la llet. Pastar be tots els ingredients i en la massa resultant donar ya la forma final dels fartons (en les cantitats anteriors, fartons per a quatre persones). Deixar-los reposar fins que fermenten (unes 3 hores).

Finalment clavar-los en el forn (previament calfat a 250º) i deixar-los coure durant 15 minuts. Traure'ls del forn i deixar a temperatura ambient.

D'esta forma tan senzilla ya tindrem a punt uns deliciosos fartons apunts per a acompanyar un bon got de refrescant orchata valenciana. ¡Que ho disfruteu!

1 comentario:

berarma dijo...

He vist que en alguns llocs apareix la recepta utilisant aigua en conte de llet i sense utilisar oli. ¿Els heu provat aixina? ¿En qué es diferencia el resultat?