miércoles, 27 de agosto de 2008

Coca de carabassa

Esta coca de carabassa és típica en tota Valéncia durant Semana Santa i Pasqua, encara que les més conegudes són les que se fan en la comarca de la Ribera Alta (d'a on és originaria esta coca) i en el Baix Segura.

La seua elaboració, al igual que la de la coca de llanda, o coca bova, és molt senzilla i a continuació ho voreu:

Ingredients:
  1. 250 gr. de polpa de carabassa rostida.
  2. 250 gr. de farina.
  3. 200 gr. de sucre.
  4. 200 gr. d'oli d'oliva.
  5. 2 sobres de cada color de llimonada (per a reposteria)
  6. ralladura de llima.
  7. 2 ous.
  8. canella i sucre (per a decorar)

Preparació:

Mesclar i pastar la polpa de carabassa en el sucre i les ralladures de llima. Mesclar tots els demés ingredients en un bol gran i pastar-los fins conseguir una mescla homogénea. A continuació escudellem la massa ficant-la en una llanda adequada i escampem un poc de sucre i canella per damunt per a adornar.

Per a finalisar, fornejem a 170 ºC durant 10-15 minuts, fins que dore un poquet i la deixem a temperatura ambient.

I ya està, ya tinguem a punt esta coca per a companyar el café, el got de llet, o lo que siga. Espere que fruïu d'esta coca de carabassa tan típica en totes les comarques de la Nació Valenciana.

sábado, 9 de agosto de 2008

Arrop i Talladetes

Recepta enviada per Ganchut:

L'Arrop i Talladetes són unes postres típiques de les comarques centrals de la nostra nació, especialment es realisa en Benigànim, l'Alcudia i Monòver, sent el primer el més conegut. Cal dir que este postre, per a quí no li agrade les postres extremadament dolces i embafosses possiblement no siga del seu gust, pero vos deixe ací la recepta per que és un postre d'orige arap molt volgut en la nostra nació.

Ingredients:
  1. 300 grams de sucre.
  2. ½ kg de carabassa.
  3. most de raïm, o figues.
  4. calç (opcional).

Preparació:

Deixar coure el most de raïm (preferiblement moscatell), encara que també es pot fer en figues, fins que estiga totalment concentrat i espés (açò és l'arrop). Durant la cocció es pot afegir una miqueta de calç per a neutralisar l'acidea del raïm o de les figues.

Una volta conseguit l'arrop, es talla la carabassa en troços (aprox. 10 cm) s'incorporen a l'arrop juntament en 300 grams de sucre, i es deixa coure fins que la carabassa es torne tendra. La carabassa es pot canviar per bresquilles o la part blanca del meló d'alger (en este cas s'ha de posar durant 2 hores en aigua de calç).

Espere que fruïu en la recepta manada per nostre amic Ganchut i que tots (em clave en el sac) la realisem en casa i la tastem.