sábado, 9 de agosto de 2008

Arrop i Talladetes

Recepta enviada per Ganchut:

L'Arrop i Talladetes són unes postres típiques de les comarques centrals de la nostra nació, especialment es realisa en Benigànim, l'Alcudia i Monòver, sent el primer el més conegut. Cal dir que este postre, per a quí no li agrade les postres extremadament dolces i embafosses possiblement no siga del seu gust, pero vos deixe ací la recepta per que és un postre d'orige arap molt volgut en la nostra nació.

Ingredients:
  1. 300 grams de sucre.
  2. ½ kg de carabassa.
  3. most de raïm, o figues.
  4. calç (opcional).

Preparació:

Deixar coure el most de raïm (preferiblement moscatell), encara que també es pot fer en figues, fins que estiga totalment concentrat i espés (açò és l'arrop). Durant la cocció es pot afegir una miqueta de calç per a neutralisar l'acidea del raïm o de les figues.

Una volta conseguit l'arrop, es talla la carabassa en troços (aprox. 10 cm) s'incorporen a l'arrop juntament en 300 grams de sucre, i es deixa coure fins que la carabassa es torne tendra. La carabassa es pot canviar per bresquilles o la part blanca del meló d'alger (en este cas s'ha de posar durant 2 hores en aigua de calç).

Espere que fruïu en la recepta manada per nostre amic Ganchut i que tots (em clave en el sac) la realisem en casa i la tastem.

1 comentario:

berarma dijo...

¿Coneixeu l'expressió "està com l'arrop i talladetes"? Tantes voltes que l'he sentida i no sabia com es fea l'arrop i talladetes. Gràcies.