miércoles, 27 de agosto de 2008

Coca de carabassa

Esta coca de carabassa és típica en tota Valéncia durant Semana Santa i Pasqua, encara que les més conegudes són les que se fan en la comarca de la Ribera Alta (d'a on és originaria esta coca) i en el Baix Segura.

La seua elaboració, al igual que la de la coca de llanda, o coca bova, és molt senzilla i a continuació ho voreu:

Ingredients:
  1. 250 gr. de polpa de carabassa rostida.
  2. 250 gr. de farina.
  3. 200 gr. de sucre.
  4. 200 gr. d'oli d'oliva.
  5. 2 sobres de cada color de llimonada (per a reposteria)
  6. ralladura de llima.
  7. 2 ous.
  8. canella i sucre (per a decorar)

Preparació:

Mesclar i pastar la polpa de carabassa en el sucre i les ralladures de llima. Mesclar tots els demés ingredients en un bol gran i pastar-los fins conseguir una mescla homogénea. A continuació escudellem la massa ficant-la en una llanda adequada i escampem un poc de sucre i canella per damunt per a adornar.

Per a finalisar, fornejem a 170 ºC durant 10-15 minuts, fins que dore un poquet i la deixem a temperatura ambient.

I ya està, ya tinguem a punt esta coca per a companyar el café, el got de llet, o lo que siga. Espere que fruïu d'esta coca de carabassa tan típica en totes les comarques de la Nació Valenciana.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola blogger,
m'agrada molt el teu receptari. Tens unes receptes molt autèntiques, però sobretot, el que més autèntic trobe de tot és la llengua que gastes. Tio, eres totalment incoherent. Utilitzes grafies castellanes com la Y, la CH... Em fa dentera llegir un valencià inventat com el teu. Tant de treball costa aprendre ortografia?? No crec que siga tan difícil, tant que se t'ompli la boca amb la teua nació valenciana.. Per què deteriores la seua llengua?? Au, a vore si ens apliquem una miqueta més i no els faltem al respecte a tants estudiosos de la llengua que es deixaren la pell i la vista recollint informació i transformant-la en unes normes PER A TOTS ELS PARLANTS DE LLENGUA CATALANA. Perdona xic, però el que tu fas al blog és destrosar el valencià que, per si no ho sabies, és la manera en que parlem el català al País valencià. Gracies.
Signat: una filòloga de la llengua.